Najusilovnejší študenti jazykov v Trnavskom kraji sú z obce Unín

Najusilovnejší študenti jazykov v Trnavskom kraji sú z obce Unín

Žiaci 6.A triedy zo ZŠ s MŠ Unín v okrese Skalica zvíťazili v krajskom kole celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jesenný WocaBee šampionát.

Súťaž prebieha na základných a stredných školách od začiatku novembra.Súťaží sa vo všetkých cudzích jazykoch a výhradne online. Kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby. Žiaci 6.A v týchto dňoch bojujú o titul najusilovnejších študentov cudzích jazykov na Slovensku, ktorí sa vo finále stretnú s najlepšími z Českej republiky.

Druhý ročník súťaže Jesenný WocaBee šampionát organizuje na školách poskytovateľ inovatívnej aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok. Aplikáciu školy využívajú denne vo výučbe cudzích jazykov, pričom sa mimoriadne osvedčila najmä v období dištančného vzdelávania. Na jar tohto roku ju vyskúšalo až 300.000 žiakov a učiteľov u nás aj v zahraničí. 

Žiaci sa v aplikácii učia hravou formou novú slovnú zásobu, za čo získavajú body, tzv. WocaPoints. Čím viac precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa naučia. Práve usilovnosť v učení je kritériom hodnotenia úspechu v Jesennom WocaBee šampionáte.  Víťazí trieda, ktorá získa najvyšší priemerný počet WocaPoints na žiaka. 

Jesenný WocaBee šampionát odštartoval 9. novembra okresnými kolami.Výhercovia z okresov postúpili o týždeň do krajských súťaží, a tí najlepší z každého kraja aktuálne bojujú o výhru v celoslovenskej súťaži. V  Trnavskom zvíťazili žiaci triedy 6.A zo ZŠ s MŠ Unín.

Pani učiteľka Mgr. Andrea Havlováktorá vo víťaznej triede vyučuje anglický jazyk, hodnotí samotnú súťaž ako aj výsledky svojich žiakov nasledovne: „Žiaci ma svojím výkonom veľmi potešili. A som na nich veľmi hrdá. O okresnom kole som im povedala a zmienila som sa, že to minuloročné - celoslovenské vyhrala škola z nášho okresu. Priebežne som ich  povzbudzovala, ale toto kolo nevnímali veľmi súťažne. Používali aplikáciu úplne bežným spôsobom - niektorí viac a iní zas menej. Avšak po víťazstve v tomto kole sa ich zmocnil súťaživý duch a robili všetko, čo bolo v ich silách, aby vyhrali. Čo sa im nakoniec aj podarilo.“

Žiaci majú dobré šance na umiestnenie aj v celoslovenskej súťaži. V krajskom kole dosiahli priemerný denný počet až 2295 WocaPoints na žiaka. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní znamená zisk približne 2 WocaPoints. V celoslovenskom kole sa finalisti nové slovíčka učia ešte dôkladnejšie, keďže titul celoslovenského šampióna majú už na dosah. 

Programátor Michal Ošvát, ktorý je autorom aplikácie WocaBeehovorí: „Som veľmi rád, že účasť aj zapojenie žiakov v druhom ročníku Jesenného WocaBee šampionátu prekročila naše očakávania. Celkovo sa súťaže v tomto roku zúčastnilo až 45.000 študentov cudzích jazykov zo Slovenska aj z Českej republiky. Víťazi okresných ako aj krajských kolách majú svoje prvenstvo skutočne zaslúžené. V tomto ročníku sme šampionát navyše obohatili o unikátne česko-slovenské finále, v ktorom sa stretnú víťazi celonárodných súťaží z oboch krajín. Verím, že naša súťaž Jesenný WocaBee šampionát je pre všetkých žiakov v tomto náročnom období vítanou motiváciou k učeniu.“  

Celoslovenského víťaza Jesenného WocaBee šampionátu 2020 spoznáme koncom novembra, a víťaza česko-slovenského kola už začiatkom decembra. Prajeme žiakom z nášho kraja veľa úspechov v učení!

Žiaci zo Skalice víťazmi celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov

archív

 

Piataci zo ZŠ Mallého v Skalici pod vedením učiteľa Jozefa Kollára porazili v jazykovej súťaži aj gymnazistov.

Žiaci triedy 5.A zo Základnej školy so športovým zameraním na Mallého 2 v Skalici sa stali víťazmi celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov. Súťaž odštartovala na slovenských základných a stredných školách v októbri minulého roku, a po okresných a krajských kolách spoznala celkových víťazov na začiatku januára 2020. 

Viac TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3037-piataci-zo-zs-malleho-v-skalici-pod-vedenim-ucitela-jozefa-kollara-porazili-v-jazykovej-sutazi-aj-gymnazistov 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 26 november 2020 10:30

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.