Primátor Holíča Zdenko Čambal: Aby sme boli disciplinovaní a jednotní, musia veci dávať zmysel

Primátor Holíča Zdenko Čambal: Aby sme boli disciplinovaní a jednotní, musia veci dávať zmysel

Primátor mesta Holíč Zdenko Čambal Primátor mesta Holíč Zdenko Čambal Mesto holíč

Primátor mesta Holíč Zdenko Čambal sa vyjadril k aktuálnej situácii ohľadom riešenia návratu detí do škôl.

Piate obdobie pracujem v krajskej samospráve a štvrté ako primátor mesta Holíč. Za túto skúsenosť som veľmi vďačný, pretože viem, že len denný a dlhodobý kontakt s občanmi dáva skutočný mandát na diskusie o problémoch, ktoré sa dotýkajú všetkých obyvateľov regiónu. Mnoho vecí by som v súčasnosti robil inak, ale upozorňujem, že občania si zvolili túto vládu a tá nastolila núdzový stav. Ako predstaviteľ samosprávy, musím akceptovať zákony a vládou stanovené pravidlá. Čo si o nich myslíte, je mi jasné. Nie som iný ako Vy. Zatiaľ, čo sa vládna koalícia hašterí, my máme obavy o naše deti. Dozvedeli sme sa, že nastúpia do škôl 8. januára 2021 a aj to len možno a za predpokladu, že minister školstva splní premiérove priania,“ uviedol na svojom profile primátor Holíča.

Ako doplnil, vie, že prváčikovia na základnej škole a prváci na stredných školách to majú mimoriadne ťažké. „Rovnako deviataci a maturanti, pretože sa rozhoduje o ich ďalšom živote. Dnes sa ocitli na okraji záujmu politikov. Nezaujíma nás ako sa testovanie nazve, či bude celoplošné, masívne alebo dobrovoľné. Zaujíma nás, či riešenia dávajú zmysel a či za nimi stoja odborníci alebo iba rozhádaní politici. Urobím všetko, čo mi ukladá zákon a ochotne aj mnohé navyše,“ pokračoval Čambal.

Nemôžem ale súhlasiť s tým, že sa pokyny a nariadenia menia každý deň. Odmietam skutočnosť, že politika stojí nad názormi vedcov, expertov a lekárov. Ak sa od nás vyžaduje, aby sme boli disciplinovaní a jednotní, musia veci dávať zmysel. A veci dávajú zmysel len vtedy, ak je riadenie štátu kompetentné. Samosprávy nemajú možnosť lavírovať, musia konať, organizovať a zabezpečovať. Mesto je tu pre ľudí,“ zakončil primátor Holíča.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 02 december 2020 17:07

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.