Pozor na podvody cez internetové bazáre!

Pozor na podvody cez internetové bazáre! Featured

foto zdroj fb polícia TT  kraj foto zdroj fb polícia TT kraj

Trnavská polícia sa intenzívne zaoberá množiacimi sa prípadmi podvodov. Tentokrát sa týkajú predávajúcich cez internetové bazáre.

NaZahori.sk o tom informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Podvodníci sa správajú v každom prípade veľmi podobne. Vytipujú si ponuku na predaj tovaru cez internetové bazáre. Skontaktujú sa s predávajúcim cez mobilné aplikácie, pričom kupujúci komunikuje zo zahraničného čísla. 

Podvodník tvrdí, že chce za tovar zaplatiť cez platobný portál, kde sú potrebné údaje o bankomatovej karte predávajúceho. Portál je však fiktívny a predávajúci tak poskytne údaje o karte samotnému podvodníkovi. Ten už následne, namiesto zaplatenia za tovar, bez problémov získa peniaze od oklamanej obete. Takýmto spôsobom prišiel predávajúci použitého bicykla o takmer 2700 eur, a to hneď z dvoch kariet. 

Ďalšou oklamanou bola žena, ktorá predávala detské korčule. Namiesto pár desiatok eur, ktoré mala získať ich predajom, prišla o viac ako 800 eur.

Páchateľ sa v takýchto prípadoch dopustí trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty, za čo mu môže hroziť odňatie slobody až na 8 rokov. 

"Polícia upozorňuje, aby ste nikdy nikomu na internete neposkytovali číslo bankomatovej karty, dátum expirácie a bezpečnostné heslo karty. Peniaze Vám môžu poslať len na účet, nie na kartu. V prípade, ak ste údaje poskytli, okamžite kontaktujte svoju banku, aby kartu zablokovala. Pokiaľ ste už o svoje peniaze reálne prišli, bezodkladne to oznámte na políciu. Rovnako upozorňujeme kupujúcich, aby platby vykonávali len cez overené platobné portály," dopĺňa krajská policajná hovorkyňa.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 13 marec 2021 12:22

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.