Nový flexibilný bronchoskop zvýši bezpečnosť pri intubácii pacientov v skalickej nemocnici

Nový flexibilný bronchoskop zvýši bezpečnosť pri intubácii pacientov v skalickej nemocnici Featured

Bronchoskopická intubácia / ilustračné foto Bronchoskopická intubácia / ilustračné foto zdroj: coloursofsepsis.cz

S cieľom zlepšiť podmienky starostlivosti najmä o závažné prípady pacientov s koronavírusovým ochorením sa Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Skalica obrátila so žiadosťou o pomoc na spoločnosť Schaeffler Skalica. 

NaZahori.sk o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Spoločnosť podala pomocnú ruku nemocnici v náročnej epidemiologickej situácii, ktorá výrazne a dlhodobo zaťažuje zdravie pacientov a súčasne kladie zvýšené nároky na personál nemocnice. 

Finančný dar 15-tisíc eur bude použitý na nákup nových prístrojov a zdravotníckych pomôcok k starostlivosti o závažné stavy pacientov s koronavírusom na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Odovzdanie sa uskutočnilo v exteriéri nemocnice 16. marca 2021. Symbolický šek z rúk podnikového riaditeľa spoločnosti Schaeffler Skalica Ing. Miroslava Janotu a konateľky spoločnosti Ing. Evy Jurkovičovej prijal riaditeľ FNsP Skalica MUDr. Jakub Rybár.

 „Získaná pomoc výrazne uľahčí prácu nášmu personálu a hlavne zabezpečí vyšší štandard starostlivosti o pacientov s ochorením Covid-19. V aktuálnej kritickej situácii oceňujeme najmä rýchle ústretové jednanie spoločnosti,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) zabezpečuje v nemocnici 24 hodinovú starostlivosť o pacientov v kritickom stave na úseku intenzívnej medicíny, anestéziologickú starostlivosť, tiež konziliárne vyšetrenia a výkony pre všetky pracoviská nemocnice.

,,Počas pandémie malo naše oddelenie v starostlivosti doteraz viac ako 115 pacientov infikovaných koronavírusom s ťažkou pneumóniou, z ktorých 95% má alebo malo invazívnu umelú ventiláciu pľúc,“ uvádza primár oddelenia OAIM MUDr. Rastislav Sabanoš a dodáva:,,Väčšinu zo získaných prostriedkov chceme použiť k nákupu flexibilného intubačného bronchoskopu, ktorý poslúži pri intubácii (zabezpečení priechodnosti dýchacích ciest) pacientov s nákazou COVID-19, čím sa zvýši bezpečnosť tohto výkonu ako pre personál, tak aj pre pacientov." Bronchoskop bude zároveň slúžiť k odberu biologických vzoriek z dýchacích ciest a toalete dýchacích ciest. Tento bronchoskop nájde využitie aj na operačnej sále pri intubácii, napr. okrem pacientov s nákazou COVID-19 aj pacientov so zlými anatomickými pomermi krku.

Použitie zostávajúcich prostriedkov finančného daru je plánované na nákup oximetrov, infúznych systémov a polohovacích pomôcok pre pacientov OAIM.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 17 marec 2021 08:16

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.