VIDEO: Po 70 rokoch bude mať elektrotechnická škola v Gbeloch svoju telocvičňu

VIDEO: Po 70 rokoch bude mať elektrotechnická škola v Gbeloch svoju telocvičňu Featured

Práce na výstavbe telocvične v meste Gbely 26.4.2021  /  foto zdroj NaZahori.sk     Práce na výstavbe telocvične v meste Gbely 26.4.2021 / foto zdroj NaZahori.sk

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s výstavbou telocvične pri Strednej odbornej škole (SOŠ) elektrotechnickej v Gbeloch.

Gbely, Začala sa stavba telocvične NaZahori.sk

Do verejného obstarávania na zhotoviteľa, ktoré vyhlásila škola v zriaďovateľskej pôsobnosti trnavskej župy, sa zapojilo 16 uchádzačov.

„Víťaznú ponuku dala spoločnosť Palkovič-SK, ktorá ponúkla najnižšiu sumu 800.000 eur s DPH, čo je o 20 percent nižšia suma, ako bola predpokladaná hodnota zákazky,“ uviedol Jozef Viskupič, predseda TTSK.

Víťaz verejného obstarávania začal búracie práce vo februári 2021 a následne začala samotná výstavba telocvične.

Župa zatiaľ financuje výstavbu z vlastných zdrojov, ale kraj požiadal o 50 percentné spolufinancovanie v rámci historicky prvej výzvy Fondu na podporu športu, ktorá je zameraná na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry. 

„Musím povedať, že od plánov, ktoré sme mali od roku 2018 sa stretávame už priamo pri realizácii väčšieho zámeru. Tým je postavenie či zrekonštruovanie a danie do užívania 13 telocviční a vonkajších športovísk stredných škôl na území kraja,“ spresnil Viskupič.

„Bez vlastnej telocvične je škola ako taká bez energie, bez srdca. Budem rád, že sa zbavíme problémov, ktoré sme pri realizácii výučby telesnej výchovy mali,“ vyjadril sa riaditeľ SOŠ elektrotechnickej v Gbeloch Róbert Nagy.

 „Telocvičňa na tejto škole nesmierne chýbala. Trvalo 70 rokov, kým sa študenti a zamestnanci školy dočkali. Nie je dôležitá iba pre samotnú školu, ale aj pre využitie voľného času študentov na internátu. Zároveň treba poznamenať, že to nie je len pre študentov mesta Gbely, ale škola je spádová aj pre obce Petrova Ves, Smolinské a Letničie,“ doplnil Jozef Hazlinger, primátor mesta Gbely a taktiež poslanec trnavskej župy.

"Telocvičňa bude samostatnou stavbou v areáli školy. Objekt bude mať 61 pilótov, na ktorých budú základové pásy a doska. Nasledovať bude murovanie a strešný plášť. Rozmery objektu telocvične budú 36 x 19 metrov. Predpokladaný termín dokončenia ,je najneskôr september 2022,“ spresnil Milan Palkovič, za zhotoviteľa stavby.

Z dnešného tlačového brífingu a oficiálneho zahájenia výstavby telocvične v meste Gbely, pripravujeme videoreportáž.

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 27 apríl 2021 07:50

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.