Skalická nemocnica od pondelka povoľuje návštevy pacientov

Skalická nemocnica od pondelka povoľuje návštevy pacientov Featured

ilustračné foto MZ SR FB ilustračné foto MZ SR FB

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica (FNsP Skalica) sa pripravuje na zásadnú zmenu režimu. 

Od 17. mája 2021 povoľuje návštevy pacientov po splnení kritérií.

Po dlhých mesiacoch bude možné od budúceho týždňa navštíviť v nemocnici pacientov. NaZahori.sk o tom informovala Martina Pavliková,hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Je to vďaka zlepšeniu pandemickej situácie a novému usmerneniu Ministerstva zdravotníctva SR. Každý príbuzný však bude musieť dodržať prísne pravidlá aj časový harmonogram.

Skalická nemocnica mala v zmysle platných nariadení dlhé mesiace počas I. aj II. vlny pandémie návštevy pacientov zakázané. Zlepšenie pandemickej situácie tento zákaz mení, čo je pozitívna informácie aj pre pacientov, aj pre príbuzných, ktorí sa dlhé týždne nemohli osobne vidieť. 

,,Od pondelka 17. mája 2021 umožníme návštevy v nemocnici. Budú však platiť presné pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať. Návštevy príbuzného sa môžu uskutočniť v stanovenom čase návštevných hodín v maximálnom počte 2 ľudí po dobu 15 minút. Každý návštevník musí byť buď očkovaný proti novému koronavírusu, alebo čiastočne očkovaný (po prvej podanej dávke vakcíny), alebo sa preukážu, že ochorenie covid-19 prekonali. Poslednou možnosťou je, že sa musia preukázať negatívnym antigénovým testom, nie starším ako 24 hodín, alebo negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín,“ vysvetľuje riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár. Na covid oddelení sú návštevy pacientov naďalej zakázané.  

Rovnako je v nemocnici povolená aj prítomnosť otca, či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode rodičky za dodržania protiepidemických opatrení.  

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 14 máj 2021 16:56

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.