Cibula Fest nebude ani tento rok, uvažuje sa nad sťahovaním do Česka

Cibula Fest nebude ani tento rok, uvažuje sa nad sťahovaním do Česka Featured

Horkýže Slíže na Cibula feste Horkýže Slíže na Cibula feste Cibula fest

Pravidlá kultúrneho COVID automatu pochovávajú jedno kultúrne podujatie za druhým. Patrí medzi ne aj česko – slovenský multižánrový festival Cibula Fest, ktorý každý rok víta návštevníkov na letisku v Holíči, no tento rok bude musieť byť opäť zrušený.

Napriek tomu, že je v skalickom okrese len minimálny výskyt pozitívnych na COVID-19, stále sa nachádza v oranžovej farbe, čo aktuálne umožňuje organizovať podujatie na státie v exteriéri len do 100 ľudí,“ uviedol PR manažér festivalu Dodo Miklaš.

Ako doplnil, v kontexte prebiehajúceho kontinentálneho šampionátu vo futbale, kde si v hľadisku desaťtisíce fanúšikov užíva športový zážitok, považuje dlhoročný organizátor festivalu slovenské pravidlá za nepochopiteľné. Cibula Fest, ktorý kvôli obmedzeniam dostal tento rok prívlastok Limit, plánoval privítať do 1000 návštevníkov. „Avšak, v súčasnosti sa jeho lokalita v rámci kultúrneho Covid automatu nachádza v oranžovej farbe, napriek tomu, že 7-dňová incidencia je na úrovni 17 pozitívnych na 100-tisíc obyvateľov. Cibula Fest Limit 2021 je však naplánovaný už o niekoľko dní 16. a 17. júla 2021 a organizátori nemajú žiadne garancie, že likvidačné pravidlá povolia v tomto termíne aspoň 1000 návštevníkov. V rámci tohto ročníka sa mali v Holíči predstaviť interpreti ako Horkýže Slíže, No Name, Heľenine oči, Medial Banana či DJ Milan Lieskovský,“ doplnil manažér festivalu.

V susednom Česku je na kultúrnych akciách od 26. 6. povolených 5000 návštevníkov v rámci celej republiky. U nás dostáva kultúra K.O. Aj keď sme sa snažili presunúť festival do Českej republiky a rokovali sme s mestom Hodonín, pre krátkosť času nebolo možné presun zrealizovať. Navyše, južnú Moravu postihla pred pár dňami všetkým dobre známa prírodná katastrofa, a to bola definitívna bodka. Zorganizovať festival, kde nemáme garantovanú povolenú návštevnosť aspoň tisíc ľudí, by bolo riziko hraničiace s festivalovou samovraždou,“ povedal organizátor Vladimír Chrenka. Zároveň nevylúčil, že sa v budúcnosti bude Cibula Fest konať v Českej republike, vďaka zahájeniu rokovaní o cezhraničnej spolupráci a myšlienke českej „sestry“ festivalu.

Snažili sme sa zo všetkých síl, no, ako všetci vidia, je nad naše sily bojovať s nastaveným systémom. Veríme, že sa kultúra po týchto ťažkých ranách pozviecha, no záchranné koleso budú musieť hodiť všetci, ktorí môžu. Návštevníci, Ministerstvo kultúry a ďalšie inštitúcie, inak to nepôjde,“ tvrdí Chrenka a zároveň dodáva, že všetkým, ktorí si zakúpili vstupenky na tohtoročný Cibula Fest Limit, budú vrátené peniaze na miestach, kde si ich zakúpili. Tí, ktorí si vstupenky vymenili za tie z minulého neuskutočneného ročníka, budú opätovne zamenené na ten budúci. Všetky pôvodné vstupenky z roku 2020 stále zostávajú v platnosti na všetky dni Cibula Festu 2022.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 01 júl 2021 08:53

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.