Čo všetko čaká turistov v meste Holíč?

Čo všetko čaká turistov v meste Holíč? Featured

Letná turistická sezóna v meste Holíč.

Letná turistická sezóna 2021 informuje mesto na svojej web stránke.  

ROZHĽADŇA NA HREBENI

 
 

BYLINKOVÁ ZÁHRADA

Po prehliadke zámku môžete individuálne pokračovať okolo pôvodného rybníka a bastiónovej pevnosti do novovybudovanej bylinkovej záhrady, ktorá nadväzuje na tradíciu pestovania kuchynských rastlín a bylín v zámockom areáli. Záhrada je situovaná na ploche v juhovýchodnej časti areálu.

#

ČLNKOVANIE V ZÁMOCKÝCH VODNÝCH VALOCH

Člnkovanie ponúka nezabudnuteľný zážitok v podobe plavby na loďke. (max 4 osoby vrátane detí na 1 loďku) okolo pôvodnej renesančnej bastiónovej pevnosti Holíčskeho zámku. Plavba na člne v zámockej vodnej priekope umožní návštevníkom pozorovať zmes štýlov historického areálu a jeho budov z úplne novej perspektívy.


#

OD MLYNU K MLYNU - VETERNÝ MLYN V HOLÍČI

Mlyn sa nachádza na kopci Hrebeň nad Holíčom, v peknom zalesnenom prostredí. Je jediným dochovaných mlynom tzv. holandského typu. Kamenný mlyn je v súčasnosti udržiavaným objektom, so zachovanými tromi podlažiami a pivnicou. Technické vybavenie mlyna sa nezachovalo. Po prehliadke je možnosť si individuálne odpočinúť na novovybudovanom odpočívadle pre peších a cykloturistov v jeho blízkosti alebo sa vydať po náučnom chodníku „Z lesa do lesa po stopách histórie".

#

STOPY AKTIVÍT FRANTIŠKA ŠTEFANA LOTRINSKÉHO NA HOLÍČSKOM PANSTVE

Celodenné putovanie po stopách podnikateľských a stavebných aktivitách cisára Františka Štefana Lotrinského na jeho panstve v Holíči. Prehliadka začína prehliadkovým okruhom na zámku v Holíči. Po prehliadke sa presuniete ku Kostolu sv. Martina, Kostolu Božského srdca Ježišovho, Loretánskej a Floriánskej kaplnke, Evanjelickému kostolu. Našu prehliadku zakončíme popri barokovej sýpke návštevou interiéru Veterného mlyna.

#

VITAJTE NA PANSTVE FRANTIŠKA ŠTEFANA LOTRINSKÉHO A MÁRIE TERÉZIE

Malá výprava do veľkej histórie zámku a jeho areálu. Vzdelávací okruh ponúka pohľad do života a osudov najvýznamnejších majiteľov Holíčskeho panstva Habsburgovcov. V autentických priestoroch sa zoznámite so šľachtickým prostredím a ich životným štýlom. Okruh návštevníka zoznámi s históriou mesta Holíč.

#

VÝSTAVA V PRIESTOROCH MESTSKEJ GALÉRIE V HOLÍČI

Prehliadka aktuálnej výstavy v jednom z objektov bývalých manufaktúrnych budov a jednej z historických budov tzv. ľavý depozit kde sú situovaná výstavné priestory. Účastníci okruhu navštívia príležitostnú výstavu na vyžiadanie v Turisticko-informačnom centre, Zámocká 2, tel. 0907 657 884 alebo priamo na výstave.  

 

 

#
 
 
 
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 13 august 2021 09:57

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.