VIDEO: Futbalisti Skalice úspešní vonku a sú na čele tabuľky

VIDEO: Futbalisti Skalice úspešní vonku a sú na čele tabuľky Featured

Zo zápasu Podbrezová - Skalica. V súboji vľavo hosťujúci Filip Blažek a domáci  Usman Adekunle Issa. Zo zápasu Podbrezová - Skalica. V súboji vľavo hosťujúci Filip Blažek a domáci Usman Adekunle Issa. Železiarne Podbrezová

Po bezgólovej remíze u nováčika z Námestova si Záhoráci spravili chuť u jedného z favoritov súťaže. V Podbrezovej napriek nepriaznivému vývoju stretnutia získali všetky tri body. Víťazstvo ich minimálne do sobotňajšieho popoludnia katapultovalo na čelo tabuľky druhej najvyššej súťaže.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Skalica 1:3 (1:0) Futbalnet

FK Železiarne Podbrezová – MFK Skalica 1:3 (1:0)

Góly: 25. Galčík (pen.) – 48. Šebesta (pen.), 63. Baumgartner, 89. Šebesta

Žlté karty: Bartoš, Kováčik, Godál – Blažek, M. Nagy, Baumgartner, Mizerák, Petr, diváci: 522, rozhodovali: Kišš – Jánošík, Štofik.

FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa, Godál – Kováčik (77. Barbora), Oravec (77. Talakov), Ďatko (69. Špyrka), Issa (69. Timoshenko), Grešák (46. Kukoľ) – Galčík, Pavúk

MFK Skalica: Junas – M. Nagy, Blažek, Rudzan, Mizerák, Černek, Mášik (75. Petr), Brigant (90+2. Hambálek), Šebesta, Vašíček (46. Voleský), Baumgartner (82. Kousal)

Podbrezová si v úvode stretnutia vypracovala niekoľko streleckých zakončení z diaľky, no ani jedno neprešlo na bránku. Po dvadsiatich minútach spravil chybu v rozohrávke Ludha a Šebesta mal obrovskú šancu, ale zblízka gólmana neprekonal. Pokutový kop pre domácich prišiel v 25. minúte po tom ako bol Issa bránený na rohu šestnástky Blažekom a rozhodca Kišš posúdil súboj ako faul obrancu hostí. Galčík pokutový kop premenil a dostal domácich v prvom polčase do vedenia.

Krátko po zmene strán sa penalta kopala aj proti domácim, keď bol faulovaný aktívny Brigant. A jedenástku úspešne premeniô Daniel Šebesta. Issa mohol vrátiť vedenie Podbrezovej, keď si v šestnástke zasekol loptu a napálil ju pod brvno, výborne ale zasiahol Junas. Po hodine hry si centrovaná lopta našla hlavu Denisa Baumgarntera, jeho hlavičku Ludha ani na dvakrát neudržal pred čiarou a bol z toho druhý gól Záhorákov. V 74. minúte išiel Šebesta sám na Ludhu, ten ale zvládol súboj 1 na 1. Postupne sa domáci snažili dostať do záverečného tlaku, no defenzíva hostí pracovala zodpovedne. V 83. minúte strieľal nepresne z diaľky Jozef Špyrka. O niekoľko sekúnd neskôr mohol dať gólovú poistku Brigant, ale po jeho tvrdej strele zazvonila iba konštrukcia brány. Mohlo tak platiť staré známe nedáš – dostaneš, ale Pavúkova hlavička po rohovom kope len minula hosťujúcu bránu. A tak toto pravidlo platilo v obrátenom garde, keď prišiel brejk Skalice a Šebesta už druhýkrát sám pred gólmanom domácich nezaváhal a definitívne zabezpečil Skalici tri body.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 14 august 2021 12:02

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.