Peter Mihálik z Radošoviec získal medailu na olympiáde!!!

Peter Mihálik z Radošoviec získal medailu na olympiáde!!! Featured

Peter Mihálik z Radošoviec získal bronzovú medailu na aktuálne prebiehajúcich Paraolympijských hrách v japonskom Tokiu. Peter Mihálik z Radošoviec získal bronzovú medailu na aktuálne prebiehajúcich Paraolympijských hrách v japonskom Tokiu. paralympic.sk

Hendikepovaný stolný tenista Peter Mihálik z Radošoviec získal bronzovú medailu na aktuálne prebiehajúcich Paraolympijských hrách v japonskom Tokiu. V stredajšom semifinále súťaže družstiev kategórie TT4-5 síce prehral vo štvorhre spolu s Boriskom Trávničkom s čínskou dvojicou Cchao Ning-ning, Kuo Sing-jüan 0:2 na zápasy, no z Tokia si vezú bronz.

Hoci v súťaži jednotlivcov zostali v Tokiu bez medaily, v družstvách si všetko vynahradili. Parastolní tenisti Boris Trávníček a Peter Mihálik zdolali tureckých reprezentantov Aliho a Abdullaha Öztürkovcov 2:1 na zápasy. Predtým v osemfinále zdolali Aymana Kamala Zenatyho a Sameha Mohameda Salehu z Egypta 2:0 a napokon sa tešili z bronzových medailí. Prvých v kariére.

Po včerajšom štvrťfinálovom zápase sa mi zaspávalo veľmi ťažko. Mal som v hlave plno emócií, premietal som si všetky momenty z celého dňa. Bolo to niečo úžasné, veď tak ja ako aj Boris sme si zaistili prvú paralympijskú medailu v kariére. Nevedel som to zo seba dostať. Zaspal som asi až okolo tretej,“ uviedol pre paralympic.sk Mihálik, ktorý sa dočkal prvého cenného kovu na svojej štvrtej paralympiáde.

S parťákom Trávníčkom sa so ziskom bronzu neuspokojil, cez čínsku dvojicu však už Slováci do boja o zlato neprekĺzli. Pre úspech robili všetko, s favoritmi bojovali tuho, ich zápas bol spomedzi šiestich, ktoré sa začali v rovnakom čase, jednoznačne najdlhší. Slováci prehrali úvodnú štvorhru 2:3 na sety (-8, 7, -6, 9, -7). V druhom dueli Trávníček prehrával so strieborným medailistom zo singlu Cchao Ning-ningom 0:2 na sety, následne vyrovnal na 2:2 a v rozhodujúcom piatom viedol už 9:4. Napriek tomu zápas nedotiahol do víťazného konca.

"To hádam len ja dokážem prehrať takto rozohraný zápas," krútil neveriacky hlavou 23-ročný parastolný tenista, ktorého povzbudil jeho skúsenejší kolega. "Dnes nám jednoducho trochu chýbalo to, čo sme mali včera. Oba zápasy sme mali super rozohrané, verili sme si, ale, žiaľ, nevyšlo to. Nepochybujem, že keby mal Boris viac skúseností, ten zápas isto vyhrá. Čo nevyšlo teraz, verím, že vyjde v Paríži," poznamenal Mihálik.

Hoci bolo na parastolných tenistoch vidieť veľké sklamanie, obaja dobre vedeli, že naprázdno z Tokia neodídu. "Bude to mrzieť dlho, ale, samozrejme, získať bronz je tiež super," dodal Trávníček.

parastolný tenis - tímová súťaž

TT4-5 - semifinále:

Cchao Ning-ning, Kuo Sing-jüan (Čína) - Boris TRÁVNÍČEK, Peter MIHÁLIK (SR) 2:0

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 01 september 2021 13:08

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.