OOCR Záhorie: Holíč je s turistickou sezónou spokojný

OOCR Záhorie: Holíč je s turistickou sezónou spokojný Featured

foto zdroj: NaZahori.sk foto zdroj: NaZahori.sk

Mesto Holíč je s turistickou sezónou spokojné. Vrátili sa organizované skupiny.

Turistickú sezónnu si v Holíči pochvaľujú. Návštevnosť v meste má už dlhodobo vzrastajúcu tendenciu a bolo tomu tak aj tento rok.

Po minuloročnom menšom výpadku rezervácií zo strany organizovaných skupín, ktoré súviselo so situáciou ohľadom ochorenia COVID-19, sa väčšie skupiny začali do Holíča vracať. „Minuloročná sezóna bola, čo sa týka návštevnosti najúspešnejšou za posledné obdobie. Avšak s istotou si dovolíme tvrdiť, že tá 2021 za ňou výraznejšie nezaostala,“ uviedla Veronika Chňupková z Turisticko-informačného centra (TIC) v Holíči.

Návštevníci mali možnosť absolvovať prehliadky Holíčskeho zámku so sprievodcom. Za približne 45 minút si prezreli mestské múzeum a pokračovali do pôvodných miestností zámku. Najviac návštevníkov upútali Čínska sála a kaplnka. Prehliadka sa končila v pivniciach a podzemných chodbách. 

Súčasťou Holíčskeho zámku sú aj výstavné priestory Mestskej galérie, kde počas celého roka prebiehalo niekoľko zaujímavých výstav. „Spomeňme napríklad výstavu k výročiu železnice Holíč – Hodonín, výstavu Artmisia Storočím Umeleckej besedy slovenskej 1921 – 2021 či výstavu Kov a drôt v súčasnom umení,“ doplnila Chňupková.

„Veľkej obľube sa tešilo člnkovanie okolo bastiónovej pevnosti. Aktivita sa stala vyhľadávanou atrakciou pre ľudí z celého západného Slovenska. Dobré počasie umožnilo turistom, ale aj našim Holíčanom navštíviť bylinkovú záhradu, kde si mohli posedieť a oddýchnuť. Novinkou bola možnosť zakúpiť si bylinky, či handmade výrobky z levandule,“ doplnil primátor mesta a zároveň predseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Zdenko Čambal.

Napriek tomu, že tento rok bola významná pamiatka – Veterný mlyn z dôvodu rekonštrukcie zatvorená, turisti si k nej cestu našli. „Novým cieľom návštev sa stala Rozhľadňa na Hrebeni, v blízkosti Veterného mlyna. Ponúka zaujímavé pohľady nielen na Holíč, aj do jeho okolia,“ doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

V roku 2021 pripravilo mesto nové propagačné materiály o Holíčskom zámku, bylinkovej záhrade, Veternom mlyne a rozhľadni. „Vytvorili sme aj leták s názvom Potulky Holíčom. Ten návštevníkom predstaví 16 najvýznamnejších objektov mesta,“ prezradila na záver Chňupková z holíčského TIC-u.

 

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on streda, 13 október 2021 10:35

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.