Print this page

FOTO+VIDEO: V záhoráckom derby Skalica zdolala Rohožník Featured

 MFK Skalica – FC Rohožník 2:0 (1:0) MFK Skalica – FC Rohožník 2:0 (1:0) NaZahori.sk - Miro Minďáš

V druhej najvyššej súťaži sa uskutočnilo záhorácke derby, v ktorom bola úspešnejšia domáca Skalica, ktorá zdolala Rohožník 2:0.

MFK Skalica – FC Rohožník 2:0 (1:0) NaZahori.sk

MFK Skalica – FC Rohožník 2:0 (1:0)

Góly: 23. Kousal, 62. Šebesta, žlté karty: 51. Šebesta – 72. Žilinský, pred 327 divákmi rozhodovali: Ježík – Bobko, Hrenák.

MFK Skalica: Junas – Petr, Blažek, Černek, Mizerák, Mášik, Hollý, Kousal, Voleský (90. Vašíček), Šebesta, Hambálek (79. Brigant)

FC Rohožník: Trefil – Škuta (78. Mohorko), Holub, Hitka, Kiss, Frimmel, Milota (46. Meliš), Pittner, Fila, Tomovič (46. Žlinský), Herman (78. Ščepka)

Domáci boli od úvodného hvizdu aktívnejší, ale prvé šance zostali bez gólového vyústenia. Jednu z najväčších mal Šebesta, keď ho po štvrťhodine našiel v ideálnej šanci Hollý, ale hosťujúci gólman Trefil loptu nohou vytlačil na roh. Prvý presný zásah prišiel v 23. minúte, keď presný center do šestnástky poslal Mizerák a Kousal pohotovo natiahol nohu a poslal loptu do siete. Po polhodine hry sa do šance dostával hosťujúci Tomovič, ale nakoniec sa pískalo postavenie mimo hry a tak sa do kabín išlo za najtesnejšieho vedenia Skalice.

Druhý polčas začali aktívnejšie hosťujúci hráči, ale bolo to len centrami z oboch strán, ktoré pozorný Junas postrážil. Väčší vzruch prišiel v 51. minúte v šestnástke hostí, kde po súboji Šebestu s Filom zaznela píšťalka hlavného rozhodcu Ježíka. Na prekvapenie väčšiny fanúšikov na štadióne však miesto pokutového kopu uvidel domáci útočník žltú kartu a pokračovalo sa za nezmeneného stavu. V 56. minúte sa do dobrej šance dostával Voleský, ale zasiahol pohotový Trefil a následný roh nadvihol Blažek nad bránu hostí. O minútu neskôr skúsil šťastie Fila, ale jeho strelu Junas iba kontroloval ako smeruje mimo tri žrde. Po hodine hry centroval Mizerák, ale Voleský loptu netrafil ideálne. V 62. minúte výborne zabojoval Mášik, posunul Hollému, ktorý našiel v šestnástke Šebestu a ten presnou strelou po zemi pridal druhý gól Skaličanov. V 69. minúte sa snažil zakončiť Hambálek, ale jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop. Mizerák následne poslal loptu na hlavu Voleského, ale po jeho hlavičke predviedol skvelý zákrok Trefil. Po ďalších štandardných situáciách v podaní Skaličanov sa v 72. minúte dostal na opačnej strane do samostatného nájazdu Herman, ale Junas vytiahol vnikajúci zákrok a udržal Skalici dvojgólové vedenie. V nasledujúcich minútach držali väčšinu času loptu pod kontrolou Skaličania a hostí nepúšťali do blízkosti vlastnej brány. V poslednej desaťminútovke domáci zvýšili aktivitu najmä zásluhou striedajúceho Briganta. Šance mali Voleský , dve Šebesta ako aj striedajúci Brigant, ale gól z toho nebol.

Aj keď sa už v závere zápasu nič nestalo, hosťujúci fanúšikovia až do konca povzbudzovali svojich hráčov. Za slušné fandenie sa im poďakoval aj domáci klub a potvrdilo sa, že oba záhorácke tábory fanúšikov dokážu vytvoriť nielen kvalitnú kulisu ale aj v rámci fair play.

Hlasy po zápase

Jozef Kostelník (tréner MFK Skalica): „My sme po zápase v Trebišove mali problém poskladať mužstvo. Musím byť spokojný, keďže máme iba 10 zdravých hráčov, včera sme mysleli, že bude hrať aj môj asistent Paľo Majerník. Mužstvo sa dokázalo zdvihnúť a podať zodpovedný výkon. Som hrdý, ako chlapci pristúpili k tomuto stretnutiu. Rohožník urobil veľký kus práce od začiatku sezóny, už to nie je mužstvo zo začiatku sezóny. My o postupe do Fortuna ligy nemôžeme rozprávať, lebo akonáhle sa priblížime k postupovým priečkam, tak zasiahne vyššia moc. Ďakujem za prvú polovicu sezóny fanúšikom aj hráčom.

Szilárd Németh (tréner FC Rohožnik): „Prvý polčas nebol v poriadku, boli sme málo aktívny. Slabo sme pristupovali k hráčom. Druhý polčas sme zmenili rozostavenie, hrali sme aktívnejšie. Prišla druhá chyba a po nej sa už hralo ťažko. Na súpera sme boli pripravení, nezaskočil nás, ale nestačilo to. Čakajú nás ešte tri zápasy s náročnými súpermi. Hrali sme s nimi v úvode sezóny, keď sme mužstvo ešte len skladali, teraz sa  na tieto stretnutia tešíme.

Pripravujeme videoreportáž...

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 07 november 2021 08:02
Vlado Miček

Related items