Pandemická situácia v skalickej nemocnici sa zhoršuje

Pandemická situácia v skalickej nemocnici sa zhoršuje Featured

Zdroj: NaZahori.sk Zdroj: NaZahori.sk

Skalická nemocnica rozširuje očkovanie proti ochoreniu Covid-19 na štyri dni v týždni. NaZahori.sk o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

 

Fakultná nemocnica AGEL Skalica za uplynulé dni zaznamenala zhoršenie pandemickej situácie a najmä nárast počtu pacientov s ochorením Covid-19 s najťažším priebehom ochorenia. 

Pozitívny je zatiaľ vývoj ohľadne zamestnancov, medzi ktorými sa vďaka vysokej zaočkovanosti nový koronavírus vyskytuje len výnimočne. Nemocnica upravila od tohto týždňa očkovanie, rozšírila vakcináciu na štyri dni a budú sa očkovať len registrovaní záujemcovia. 

,,Fakultná nemocnica AGEL Skalica k dnešnému dňu eviduje 12 covid pozitívnych pacientov a 2 pacienti si vyžadujú zvýšenú starostlivosť a napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu (ÚPV). Ide o pacientov, ktorých v rámci výpomoci previezli z Fakultnej nemocnice Trnava,“ hovorí riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár.

Zo zamestnancov je potvrdený koronavírusu u troch ľudí a jeden je v karanténe. Celkovo má nemocnica reprofilizovaných 21 lôžok s kyslíkom a 6 ÚPV lôžok. 

Skalická nemocnica vzhľadom na zvýšený záujem verejnosti vyšla všetkým záujemcov o očkovanie v ústrety a od tohto týždňa rozširuje vakcináciu na štyri dni v týždni. ,,Očkujeme okrem piatka každý deň od 7:30 do14:30 hod, ale  všetci záujemcovia musia byť registrovaní prostredníctvom NCZI a webu www.korona.gov.sk. K tomuto opatreniu sme pristúpili aj kvôli tomu, aby ľudia zbytočne dlho nečakali a tiež, aby sa nestalo, že nebudeme mať dostatok očkovacích látok, pretože dopredu predpokladať, aký počet neregistrovaných záujemcov o očkovanie príde, je veľmi ťažké. Radi by sme však vyšli v ústrety čo najväčšiemu počtu ľudí,“ zdôvodnil nové opatrenie námestník riaditeľa pre liečebnopreventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič.    

V nemocnici stále platí zákaz návštev, ale plánovanú operatívu sa nateraz darí udržať bez obmedzení.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 08 november 2021 14:55

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.